Tinctura de papadie

Tinctura de papadie

Descriere: Tinctura de papadie.

Compozitie: Papadie, alcool etilic 30% vol.

Efecte: Tonic amar, aperitiv, coleretic si colagog, venotonic, depurativ,  normalizeaza circulatia sanguina; stimuleaza secretiile glandulare, salivare si gastrointestinale , cure de slabire

Recomandari intern: Adjuvant in obezitate, afectiuni circulatorii, anorexie, ateroscleroza, guta, reumatism, varice

Administrare: 20-40 de picaturi de 3 ori pe zi, diluate in putina apa sau ceai, dupa mese.

Prezentare: 50 ml

Stiati ca:Papadia este o planta cu multiple intrebuintari atat in farmacia naturii, cat si in bucatarie, apare primavara devreme, din chiar mustul zapezii, si pana toamna tarziu o vezi peste tot, pe unde gaseste o bucatica de pamant, pe langa garduri, pe marginea santurilor, in gradini, pe camp, pe deal, pana sus, in zona alpina.

Papadia, folosita de mii de ani pentru atenuarea multor suferinte, este plina de vitamine, minerale si alte substante chimice naturale.In scop terapeutic, de la papadie se folosesc frunzele, planta intreaga, prin smulgere, si radacinile. Frunzele de papadie contin vitaminele A, B, C, D si H, luteina, betacaroten, elemente care ajuta la pierderea in grutate. Papadia nu are miros, insa are gustul amar, din cauza taraxacinei, prezenta si in frunze.Cei care au studiat-o spun ca papadia imbunatateste functiile hepatice si ajuta la vindecarea bolilor de ficat. Este un diuretic puternic, curata sangele si sistemul digestiv, elimina metalele grele din tesuturi si ajuta la dizolvarea pietrelor de la rinichi. De asemenea, este buna de leac si cand suferi de diaree si constipatie.

Cafeaua din papadie: Radacinile de papadie contin taraxacina, un principiu amar deosebit de valoros in tratarea bolilor digestive, tannin, sterol, acid cafeic, inulina, de mare ajutor in controlul diabetului zaharat. Radacinile de papadie se recolteaza primavara devreme sau toamna, prin septembrie-octombrie, cand au stocate cantitati importante de substante nutritive.

Gospodinele folosesc radacina de papadie in supe sau pentru prepararea unei pulberi din care se face o bautura precum cafeaua. Ca sa faci pulberea pentru cafea din papadie trebuie sa speli bine radacinile si sa le bagi la cuptor, la prajit, intr-o tava mare pentru patru ore, la o temperatura de 80 - 90 de grade. Din cand in cand, radacinile trebuie intoarse ca sa se prajeasca uniform.Radacinile bine prajite pot fi pastrate si rasnite proaspat sau pot fi macinate imediat dupa racire, prin rasnita electrica de cafea, pulberea astfel obtinuta putand fi pastrata in borcane inchise ermetic. Cafeaua din radacina de papadie ajuta la stimularea sistemului digestiv.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • : 2987
  • Cod produs: 001
  • Disponibilitate: 100
0 Product(s) Sold
  • 11,50Lei
  • Fără TVA: 11,50Lei

Etichete: Tinctura de papadie