L Carnitin capsule

L Carnitin capsule


Descriere:  L-carnitin este un tratament naturist ideal pentru suplimentarea dietei sportivilor in timpul antrenamentelor (înainte şi după competiţii); la persoane cu activitate fizică şi mentală intensă (solicitare psihofizica semnificativa);  supliment alimentar al dietei în curele de slăbire rapidă şi la regimuri de dietă vegetariene stricte şi îndelungate; 

Compoziţie:  1 comprimat conţine: L-Carnitin (sub formă de tartrat) 500,00 mg; Coenzima Q10 - 10,00 mg; ulei de cătină 50,00 mg; extract uscat de echinacea 100,00mg; extract de zmeur 100,00 mg; extract uscat de cătină 200,00mg şi excipienţi până la 1070,00mg.

Acţiune: L-Carnitin este un remediu naturist si un supliment alimentar cu compoziţie complexă care combină în mod armonios proprietăţile de activare metabolică şi stimulare energetică ale L-Carnitinei şi CoQ10 cu aportul de vitamine, flavonoizi şi microelemente prezente în extractele de cătină, echinacea şi zmeur ,  stimulează şi menţine procesele metabolice şi energetice ale organismului în  parametri fiziologici; modulează mecanismele imunologice de rezistenţă a organismului împotriva agenţilor patogeni şi controlul  imunologic al proliferării şi regenerării celulare,  cardioprotectoare; antioxidantă (potenţează acţiunea de combatere a efectelor nocive a radicalilor superoxidici şi de neutralizare a unor ubstanţe cu efect toxic din exterior sau rezultate în cursul proceselor metabolice) , antisenescentă (contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire;  potenţează activitatea contractilă a muşchilor striaţi şi rezistenţa la efort;  ameliorează metabolismul energetic al celulei nervoase din creier şi transmiterea impulsurilor nervoase,  îmbunătăţeşte mobilitatea  şi numărul spermatozoizilor şi ameliorează calitatea acestora.

Recomandări: L-carnitin este un tratament naturist ideal pentru suplimentarea dietei sportivilor in timpul antrenamentelor (înainte şi după competiţii); la persoane cu activitate fizică şi mentală intensă (solicitare psihofizica semnificativa);  supliment alimentar al dietei în curele de slăbire rapidă şi la regimuri de dietă vegetariene stricte şi îndelungate;  supliment alimentar care ar trebui să fie utilizat, pentru completarea dietei, de persoane cu vârsta peste 30-35 de ani, pentru stimularea activităţii miocardului, a activităţii metabolice şi de detoxifiere a celulei hepatice, pentru prevenirea degradărilor articulaţiilor şi stimularea capacităţilor psiho-fizice ale organismului;  pentru combaterea fenomenelor de îmbătrânire precoce care necesită aport alimentar adecvat şi practicarea de exerciţii fizice şi metode fizioterapice;  boli neuropsihice (boala Alzheimer, anorexie nervoasă, sindrom de oboseală cronică, tulburări de memorie, sindrom Down); în dieta pacienţilor cu diabet supuşi unui tratamentul  de lungă durată al tulburărilor de echilibru al glicemiei şi de prevenire a complicaţiilor vasculare şi neurologice consecutive; în boli cardiovasculare în contextul fiziopatologic al dislipidemiilor şi aterosclerozei (cardiomiopatie dilatatorie, cardiopatie ischemică, recuperarea după infarct miocardic, insuficienţă cardiacă congestivă, aritmii, arterită obliterantă a membrelor inferioare cu claudicatie intermitentă); în afecţiuni hepatice (ciroza, hepatite cronice consecutive consumului excesiv de alcool, steatoză hepatică); hipertiroidie;infertilitate masculină datorată astenospermiei (scăderea motilităţii spermatozoizilor); la mame suspectate de naştere prematură  (asigură funcţionarea corespunzătoare şi maturizarea plămânilor copilului, scade riscul de moarte subită la nou-născuţii prematur); insuficienţă renală cronică, pacienţi dependenţi de hemodializă; este recomandat pentru suplimentarea dietei la pacienţi în cadrul unor tratamente convenţionale sau în scopul menţinerii stării de echilibru şi sănătate a întregului organism,  nu înlocuieşte un regim alimentar variat şi echilibrat.   

Contraindicaţii: Nu sunt semnalate la dozele recomandate. Nu se administrează la copii sub 12 ani.   

Precauţii:  In sarcină şi perioada de alăptare, persoane cu crize comiţiale şi la administrarea de analeptice respiratorii numai la recomandarea medicului.

La apariţia unor efecte nedorite se întrerupe administrarea produsului şi se recomandă consultarea medicului sau a farmacistului.

Efecte secundare: In cazuri rare pot apărea tulburări digestive uşoare, ameţeli, un miros dezagreabil de peşte al pielii şi părului (care dispare rapid după întreruperea administrării).

Interacţii cu unele medicamente: acidul valproic (anticonvulsivant), analogi nucleozidici din tratamentul infecţiei HIV, unele antibiotice cu spectru larg care conţin acid pivalic (de ex. Pivampicilin, pivcefalexin) pot induce deficienţe secundare  de L-carnitină.  

Mod de administrare: Adulti : 2 comprimate pe zi, în timpul meselor principale;

Copii: Nu se administrează la copii sub 12 ani.

Formă de prezentare: 40 capsule

Producator:  Hofigal

Condiţii de păstrare:   A se păstra la temperatura camerei (15 - 25°C), ferit de umiditate şi lumină, în ambalajul original !  A nu se depăşi doza zilnică recomandată! A se citi recomandările înainte de utilizare! A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj ! A nu se lăsa la îndemâna copiilor!  

Despre L Carnitina. Indiferent unde este situat (solduri, fese, coapse), stratul adipos contine o cantitate semnificativa de acizi grasi. Acestia sunt o forma de energie destul de dificil de folosit de catre corp, care prefera adesea arderea glucozei. De aceea, pierderea kilogramelor in plus, ce preocupa atatia oameni, este un proces dificil. Acizii grasi sunt totusi sursa principala de energie a inimii si a intregului corp, daca efectuam efort de tip aerob: alergare la nivel moderat intens timp de 20-30 de minute. Arderea acizilor grasi necesita transportul acestora din citoplasma celulei in mitocondrie si, ulterior, in zona interna a mitocondriei. Aici se gaseste uzina energetica a celulei, sau locul unde acizii grasi sunt “arsi” pentru a produce energia necesara vietii. Acizii grasi pot intra in mitocondrie, dar fara un nivel suficient de L-carnitina ei nu pot ajuge in zona interna a mitocondriei. De aici si ideea ca suplimentarea cu L-carnitina inaintea efortului aerob (alergare, bicicleta) determina o ardere mai rapida a grasimilor. L-carnitina este produsa in mod natural in corp. Concentratiile maxime sunt in muschi si in inima. Sinteza de L-carnitina are loc in ficat si rinichi, unde necesita doi aminoacizi esentiali – lisina si metionina, dar si vitamina C, vitamina B6 si niacina. Acesta este un alt motiv pentru care dietele de infometare nu au efect. Ele sunt deficitare in lisina si metionina (ce provin din carne sau lapte) si duc la o sinteza mica de L-carnitina. Astfel nu se ard grasimile, iar oamenii se mira de ce nu slabesc consumand doar 500 de calorii zilnic. In corp se sintetizeaza zilnic 20 mg de L-carnitina, reprezentand 10% din necesarul zilnic.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
1 Product(s) Sold
  • 28,50Lei
  • Fără TVA: 28,50Lei

Etichete: L Carnitin capsule, hofigal, remediu naturist, ameliorează metabolismul energetic al celulei nervoase din creier şi transmiterea impulsurilor nervoase