Ghimbir

Ghimbir

Descriere:Ghimbir este un remediu naturist pentru o digestie usoara.Originar din Asia tropicală, ghimbirul este o plantă cunoscută şi utilizată de peste 3000 de ani. În medicina tradiţională chineză, indiană şi japoneză, rizomii de ghimbir se întrebuinţează datorită efectului încălzitor pentru creşterea capacităţii digestive, în stări de balonare, greaţă, vomă, precum şi în afecţiuni respiratorii caracterizate de amplificarea calităţii de rece (astm bronşic, sinuzită etc). Ghimbirul a fost adus din India de către negustorii arabi, care îl comercializau în Grecia Antică şi Imperiul Roman. După căderea acestuia, ghimbirul a dispărut din Europa, pentru a fi reintrodus de-abia în secolul al XI-lea. Primul tratat medical care descrie aceasta plantă a fost scris în secolul al XIII-lea de către doctorul Rhiwallow şi cei trei fii ai săi, la ordinul prinţului de South Wales. Regina Elisabeta I era o mare iubitoare de ghimbir, ea consumând pentru prima dată turtă dulce cu ghimbir, aliment care a devenit tradiţional cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. În Africa, planta a fost introdusă în secolul al XV-lea, ea fiind utilizată de băştinaşi în cazurile de malarie şi febră galbenă. În prezent ghimbirul este cultivat în ţările tropicale din întreaga lume.

Compozitie:Ghimbir (Zingiber officinale), rădăcină, pulbere, 400 mg, ulei esenţial de Mentă (Mentha piperita), 0,5 mg, ulei esenţial de Roiniţă (Mellisa officinalis), 0,5 mg.

Actiune:Gimbir se poate utiliza ca tratament naturist pentru funcţionarea normală a digestiei, reducerea flatulenţei după consumul de alimente,reducerea disconfortului asociat răului de mişcare, menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge,creşterea poftei de mâncare, buna funcţionare a circulaţiei periferice,menţinerea în limite normale a greutăţii corporale, protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ,menţinerea flexibilităţii normale a articulaţiilor.

Contraindicatii:Ulcer gastro-duodenal, gastrite hiperacide, duodenite, sarcină, alăptare, alergie la oricare dintre ingeredientele produsului.

Mod de administrare:Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, în timpul mesei.Copii între 7 şi 13 ani: câte ½ de comprimat de 3 ori pe zi, în timpul mesei.Comprimatele se înghit cu apă, întregi sau se sfărâmă în gură. În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două. Pentru o absorbţie mai rapidă şi integrală, comprimatele pot fi administrate sublingual.Recomandari:pentru funcţionarea normală digestiei se pot lua 2 comprimate la nevoie;pentru reducerea disconfortului asociat răului de mişcare, se recomandă 1 comprimat la nevoie, administrat sublingual. Persoanele care nu suportă administrarea sublinguală pot înghiţi comprimatul cu apă;pentru creşterea poftei de mâncare se recomandă administrarea comprimatelor cu 15-30 minute înaintea meselor, pentru stimularea secreţiei gastrice;pentru menţinerea în limite normale a greutăţii corporale, se pot administra câte 2 comprimate de 3 ori pe zi, în timpul meselor.

Prezentare:60 comprimate.

Producator: Dacia Plant S.R.L

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
0 Product(s) Sold
  • 23,00Lei
  • Fără TVA: 23,00Lei

Etichete: ghimbir, dacia plant, digestie, varsaturi, rau de masina