Ceai trifoiul rosu

Ceai trifoiul rosu

Descriere: Ceaiul de trifoi rosu antiinfectios, antitusiv, antireumatic, anticataral, emolient, diuretic. este un remediu naturist care este foarte eficient in afectiuni reumatice si in menopauza.

Indicatii: Ceaiul de trifoi rosu este recomandat ca antiinfectios, antitusiv, antireumatic, anticataral, emolient, diuretic.

Recomandari: Ceaiul de trifoi rosu este un tratament naturist care actioneaza impotriva tusei, previne si elimina crizele caracteristice astmului bronsic, previne si trateaza procesul reumatic, reduce inflamatiile mucoaselor si inlatura colicile; trateaza astmul, reumatismul, guta, bolile renale.

Compozitie: Trifolium pratense

Administrare: Uz intern – infuzie: 1 lingurita planta peste care se toarna 200 ml apa clocotita, se lasa 15 minute, se beau 2-3 cani pe zi; decoct: pentru tratarea spondilozei anchilozante, 2 lingurite planta la 250 ml apa, se fierbe 5 min, se beau 2 cani pe zi. Uz extern – infuzie: din 100 g planta peste care se toarna 1 litru apa clocotita, se lasa 20 min, se adauga apei de baie.

Prezentare:20 g

Producator: Hypericum

Stiati ca: Trifoiul rosu are denumiri populare: trifoi salbatic , bujorul vitelului, trifoiul calului si este o planta erbacee meliferica raspandita prin pasuni si fanete, din zona de campie pana la munte, cunoscuta atat ca planta furajera cat si pentru proprietatile farmacologice. In scopuri medicinale se folosesc inflorescentele (Trifoli rubri flores) recoltate in zile insorite atunci cand emanatia uleiurilor volatile este maxima, in lunile mai- iunie, chiar pana in septembrie.

Trifoiul roşu este utilizat încă din vechime în medicina tradiţională. Considerată până nu de mult, o plantă fitoterapeutică empirică, în urma cercetărilor efectuate, s-a descoperit că virtuţile cunoscute încă din vechime în medicina populară, sunt fundamente, astfel încât această plantă, a ieşit din conul de umbră în care se afla în ultimele decenii.In scopuri terapeutice se utilizează doar florile de trifoi roşu, care se recoltează exclusiv din flora spontană, din zonele nepoluate. Din materialul uscat, se pregătesc diferite preparate terapeutice. Condiţionarea uscarea şi păstrarea capitulelor de trifoi trebuie să fie corespunzătoare. Pentru femeile aflate la menopauză, trifoiul roşu se dovedeşte favorabil, reducând tulburările fiziologice şi nervoase caracteristice. Totodată, planta exercită o acţiune antiosteoporotică, intrând în lista suplimentelor naturale indicate femeilor trecute de 50 de ani.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
0 Product(s) Sold
  • 3,00Lei
  • Fără TVA: 3,00Lei

Etichete: ceai trifoiul rosu, hypericum, remediu natural, antiinfectios, antitusiv, antireumatic, anticataral, emolient, diuretic