Ceai tintaura

Ceai tintaura

Descriere:Ceaiul de tintaura :tonic amar, coleretic-colagog, stimulează secreţiile gastrointestinale, creşte pofta de mâncare, este un remediu naturist pentru dischinezii biliare.

Compozitie:tintaura.

Efecte:tonic amar, coleretic-colagog, stimulează secreţiile gastrointestinale, creşte pofta de mâncare, antiinflamator, uşor laxativ, febrifug, antibacterian, vermifug.Extern:cicatrizant, vulnerar (vindecă rănile).

Actiune:Ceaiul de tintaura se poate utiliza ca tratament naturist in anorexie, gastrită hipoacidă, ulcer gastric hipoacid, dischinezii biliare, colecistite acute şi cronice, dispepsii, digestie lentă, meteorism (balonare), stări febrile, viermi intestinali (oxiuri), malarie.Extern:oxiurază, răni, eczeme.

Mod de utilizare:-pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică, după care se cerne prin sita pentru făină albă.Se ia, de regulă, ½ de linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.maceratul la rece – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.Infuzia – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 30min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.Contraindicatii: gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, sarcină, alăptare, alergie la ţintaură.Precautii: hiperaciditate gastrică.

Prezentare:30 g

Producator:  Hypericum


Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
6 Product(s) Sold
  • 3,80Lei
  • Fără TVA: 3,80Lei

Etichete: ceai tintaura, hypericum, remediu natural, antiinflamator, creste pofta mancare, usor, laxativ, febrifug, cicatrizant, fiere, bila