Ceai de fenicul

Ceai de fenicul

Descriere: Ceai de fenicul este remediu naturist ce sustine digestia si functiile digestive. Contribuie la buna functionare a bronhiilor si plamanilor. Sustine lactatia la mamele care alapteaza.

Compozitie : fructe fenicul

Efecte:carminativ (ajuta la eliminarea gazelor intestinale), antispastic gastrointestinal, stomahic(stimuleaza secretia sucurilor gastrontestinale), vermifug, calmant al tusei si expectorant, galactogog, tonic, diuretic, dezinfectant.

Actiune: Ceaiul de fenicul se poate utiliza ca tratament naturist in dispepsii, meteorism abdominal, colici; bronsita, astm, tuse de diverse etiologii, tulburari menstruale, alaptare, paraziti intestinali.

Contraindicatii: femeilor insarcinate.

Mod de preparare: infuzie din 1-2 lingurite fructe la o cana cu apa clocotita 250 ml.

Mod de administrare: se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.

Prezentare: 100g.

Producator: SC Trident.

Stiati ca:Feniculul este o plantă erbacee cu tulpina dreaptă, cilindrică, fin striată longitudinal,înaltă până la doi metri și ramificată începând de la bază. Frunzele, prevăzute la bază cu o teacă dezvoltată, sunt alungit-triunghiulare și multipenat-partite. Florile sunt mici, galben-aurii, dispuse în umbele mari, terminale. Fructele mature sunt de culoare cenușie sau brun-verzuie, au miros plăcut și gust dulceag. Se aseamănă cu mărarul, cu care poate poleniza încrucișat, rezultând semințe lipsite de aromă. Uleiul volatil determină acțiunea farmacologică : antispastică, sedativă, carminativă, expectorantă.Fiindca de la fenicul se consuma atat frunzulitele, bulbul dar si tulpina, aceasta planta este una sanatoasa si nutritiva, vitamina C fiind cel mai semnificativ element din compozitia feniculului. Practic, 100 de grame de bulb de fenicul asigura o cincime din necesarul zilnic al organismului de vitamina C. Urmeaza, in ordinea concentratiei, fibrele, potasiul, manganul, acidul folic, molibdenul, fosforul, calciul, magneziul, fierul, cuprul si vitamina B3.Feniculul contine o combinatie unica de fitonutrienti, printre care flavonoizi cu proprietati antioxidante. Si uleiurile volatile din fenicul au aceleasi proprietati antioxidante. Vitamina C este un puternic agent imunizator, in vreme ce fibrele, acidul folic si potasiul asigura protectie cardiovasculara si sanatatea colonului.

Feniculul are proprietati antiseptice naturale, capacitatea de a absorbi gazele intestinale, este sedativ si antiinflamator, analgezic, antispasmic, dar si expectorant. Elimina toxinele, este diuretic, calmeaza tusea si este ideal in dieta diabeticilor. Are actiune antifungica, iar frunzele, bogate in fier, calciu si vitamine, scad tensiunea. In plus, feniculul are capacitatea de a preveni sau calma indigestiile, enterocolitele, colicile nou-nascutilor, balonarile, dar si constipatia, digestia lenta si indigestia.Cea mai populara forma de utilizare terapeutica a feniculului este ceaiul preparat dintr-o lingurita de fructe la o cana de apa clocotita. Ceaiul de fenicul trateaza tulburarile digestive dar si icterul. Se spune ca, baut cu regularitate, ceaiul de fenicul diminueaza ravagiile facute in organism de consumul excesiv de alcool.Feniculul se recomanda in curele de slabire. Ajuta la eliminarea toxinelor din corp si prevenirea retentiei de apa in organism, datorita efectului sau diuretic. In plus, intensifica procesele metabolice reducand mult din pofta de mancare prea mare.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
0 Product(s) Sold
  • 3,70Lei
  • Fără TVA: 3,70Lei

Etichete: ceai de fenicul, trident, remediu natural, calmarea tusei, galactogog, tonic, diuretic, dezinfectant