Ceai Colesterol

Ceai Colesterol

Ingrediente: Contine frunze de ceai verde (Theae folium), sulfina (Meliloti herba), papadie (Taraxaci herba), fructe de maces (Cynosbati fructus), frunze de rozmarin (Rosmarini folium), urzica (Urticae herba), coada calului (Equiseti herba), ulei esential de lamaie (Citri aetheroleum)

Efect:  Ceai colestrerol este un remediu naturist cu efect hipocolesterolemiant, arderea grasimilor.

Recomandari : Ceai colesterol este un tratament naturist recomandat pentru prevenirea aterosclerozei, lipolitic, colesterol marit

Precautii: Persoanele care au insomnie sa nu consume ceaiul dupa ora 18.

Contraindicatii: Copii sub 12 ani, gravide, lehuze.

Preparare:Peste un plic se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit. 

Intrebuintare:Copii peste 12 ani si adulti: se beau 3-4 cani cu ceai pe zi. Durata unei cure obisnuite este de 2-3 luni, sau conform recomandarii medicului.

Prezentare: 20 plicuri a 1,5 grame

Producator: Laboratoarele Fares

Despre Colesterol : Termenul provine din grecescul chole (bilă) și stereos (solis) plus sufixul „ol”, fiind identificat în calculii colesterolici în anul 1784. (C27H46O) este un alcool organic, sterol, identificat în membrana celulară și în țesuturile organismului și transportat în sânge. De regulă, el nu se absoarbe prin alimentație, ci se sintetizează în organismul animal. Termenul de colesterol sanguin se referă de fapt la 2 tipuri de lipide: LDL (low density lipoproteine) lipoproteine cu densitate mică așa numitul colesterol “rău” si HDL (high density lipoproteine) lipoproteine cu densitate mare. Cantitatea totala de colesterol din organism este de aproximativ 145 de gr. Colesterolul se depune pe interiorul peretilor vaselor de sange formand placi de aterom si ingusteaza vasul, scazand astfel debitul de sange in teritoriul irigat . De aceea nu mai ajunge suficient oxigen la tesuturi, fenomen cunoscut sub numele de ischemie. Acest lucru se intampla cu precadere tesuturilor mari consumatoare de oxigen, cum sunt creierul si inima. De aceea, colesterolul crescut este factor de risc mai ales pentru accidentul cerebral vascular si pentru cardiopatia ischemica.

Despre Ceaiul verde. Este consumat in tarile asiatice de mii de ani, insa in Europa este folosit doar de curand. Pe langa gustul foarte bun, ceaiul verde are o serie de proprietati pentru care se recomanda a fi consumat in mod frecvent. In compozitia ceaiului verde se gasesc numeroase substante cu rol antioxidant. Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din planta Camelia sinensis.

Călugarul Eisai a ținut să evidențieze efectele benefice ale ceaiului verde în cartea sa Menținerea sănătății prin ceai (1211): „Ceaiul este un medicament miraculos pentru menținerea sănătătii. Ceaiul are o putere extraordinară de prelungire a vieții. Oriunde o persoană cultivă ceai, va avea parte de o viață lungă.” Din toate timpurile ceaiul este „elixirul care creează lăcașul de nestrămutat al nemuririi”.

Ceaiul verde contine vitamine (A, B, C, E, K), minerale (mangan, fosfor, zinc, cupru, potasiu, fluor), numerosi aminoacizi si catechina. In plus, pe langa polifenoli, elemente antioxidante active impotriva radicalilor liberi, ceaiul verde mai contine si (alcaloid asemanator cu cel care se gaseste in cafea, mate si nucile de cola), un stimulator al sistemului nervos, cerebral si sanguin care face sa dispara senzatia de oboseala.

Un studiu efectuat in SUA arata ca un consum regulat de ceai verde (trei cesti pe zi) poate preveni si combate cancerul de piele. Bogat in antioxidanti, acesta este un excelent echilibrator al sistemului imunitar, avand efect antiviral, antibacterian, antiinflamator, antialergic, antimicotic, dezinfectant si cicatrizant.

Ceaiul verde actioneaza pe mai multe planuri. In primul rand, scade apetitul si iti taie foamea pentru multa vreme. Daca bei o ceasca de ceai verde dupa masa, senzatia de satietate o sa dureze mult mai mult. Baut inainte de masa vei manca mai putin, pentru ca acesta taie apetitul. Efectul este imediat si dureaza doua-trei ore. O ceasca de ceai verde este ideala dimineata, dupa ce te trezesti, in loc de cafea sau, si mai bine, dupa micul dejun. Poti bea ceai verde si inainte sau dupa pranz si cina in functie de stilul tau de viata sau de contextul care iti este favorabil. Cu cinci cesti (nu cani!) de ceai verde pe parcursul intregii zile, iti vei tine sub control apetitul, vei avea energie, o mina mai buna si un ten mai frumos. Ceaiul verde este de 200 de ori mai eficient asupra pielii decat vitamina E, pentru ca actioneaza asupra eliminarii radicalilor liberi, care afecteaza celulele sanatoase. Potrivit cercetatorilor americani, arderea grasimilor de pe abdomen este grabita cu 77 la suta, in cazul bautorilor de ceai verde. Ceaiul verde este un excelent remediu si impotriva balonarilor abdominale.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
0 Product(s) Sold
  • 5,00Lei
  • Fără TVA: 5,00Lei

Etichete: ceai colesterol, fares, trigliceride, ateroscleroza, arderea grasimilor