Ceai Albastrele

Ceai Albastrele

Descriere: Ceai albastrele pentru ochii, afectiuni oftamologice, iritatii, anorexie, diaree.

Compozitie: flori de albastrele - Centaurea cyanus L. albastrele familia Compositae.

Actiune: calmanta si antiseptic oculara, tonic amara, antidiareica.

Utilizare: uz extern - in mod traditional in caz de jena oculara sau iritatie; pentru uz local in afectiuni dermatologice, ca cicatrizant si trofic in cazul unor leziuni superficiale la nivelul tegumentelor; uz intern - anorexie, diaree.

Mod de preparare: Infuzie. Se toarna o cana de apa clocotita peste 1-2 lingurite produs, se acopera 10-15 minute, apoi se strecoara.

Mod de administrare: Intern: 2-3 cani/zi, la temperatura camerei. Extern: comprese.

Mod de prezentare: 50g.

Producator: Stef Mar

Despre Albastrele. Albăstrelele sunt plante ce cresc la câmpie în special printre culturile de porumb. Au înălţime de până la un metru şi, în ciuda numelui, trebuie să ştiţi că florile nu sunt numai albastre, ci şi roz-violacee. Planta este utilizată în special în scopuri cosmetice, cu uz extern, dar are şi proprietăţi ce o fac să fie un bun diuretic şi astringent - în uz intern. De la albăstrele se folosesc în medicină doar florile, Polifenolii, centaurina, ciocorina, taninul, flavanoidele, cianina, antocianidinele, sărurile de potasiu, magneziul conţinute de delicata albăstrea îi conferă calităţi calmante, antiinflamatoare, hidratante, astringente, emoliente. Albăstrelele mai au, de asemenea, efecte antiîmbătrânire.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
0 Product(s) Sold
  • 4,00Lei
  • Fără TVA: 4,00Lei

Etichete: ceai albastrele, stef mar, diaree, ochii, iritatie piele, jena oculara