Carpicon- crema cu propolis si extract uleios din rasina de conifere

Carpicon- crema cu propolis si extract uleios din rasina de conifere

Descriere: Carpicon - crema cu propolis si extract uleios din rasina de conifere este un remediu naturist cu efecte benefice in afectiuni hemoroidale.

Ingrediente: tinctura de propolis, extract uleios din răşină de conifere, ulei de masline, ulei esential de brad, ulei esential de lavanda, ceară de albine, apă distilată. Ingredientele folosite în obţinerea acestei creme îşi potenţează reciproc acţiunile, producând un puternic efect sinergic benefic organismului uman.

Indicatii: Carpicon crema cu propolis si extract uleios din rasina de conifere este un tratament naturist in care se cunosc foarte bine acţiunile şi utilizările propolisului în medicina umană şi în industria cosmetică dintre care enumerăm câteva: acţiune antimicrobiană (verificată pe 16 tulpini bacteriene), antifungică, antioxidantă, regeneratoare tisulară, antiinflamatoare, uşor anestezică, imunostimulentă. S-a semnalat de asemenea acţiune antitumorală a propolisului datorită prezenţei quercetinei, acidului cafeic şi clerodan diterpenoidului. Acesta din urmă s-a dovedit a avea efect citostatic selectiv asupra celulelor tumorale. Se cunosc din antichitate efectele benefice ale răşinii de conifere, din care sau făcut atât extracte cât şi creme şi unguente. Ceara galbenă de albine nepurificată folosita din antichitate pentru proprietăţile sale curative în special în afecţiuni cutanate fiind şi azi larg folosită pentru prepararea unor unguente şi balsamuri, are o puternică acţiune antioxidantă, antiinflamatoare.

Recomandari: afectiuni reumatice, artrite, varice, arsuri provocate de agenti termici, chimici, radiatii solare si cobaltoterapie; acnee juvenila, vergeturi, circulatie periferica; muscaturi de tantari, paianjeni, albine.

Mod de utilizare: aplicatii locale sau masaj de 2 ori pe zi.

Mod de prezentare: 50 ml.

Producator: Elzin Plant.

Stiati ca: Cand vorbim despre albine, ne gandim in primul rand la miere si polen. Mai exista, insa, si propolisul, o rasina secretata de arbori, pe care albinele o colecteaza si o metabolizeaza, folosind-o apoi pentru a etanseiza stupii. Etanseizarea este atat de eficienta, incat interiorul stupului este mai aseptic decat majoritatea salilor de operatie. Denumirea „propolis” provine din limba greaca si inseamna „inaintea orasului”, adica apararea comunitatii impotriva pericolelor externe. Propolisul este o  substanta elaborata de un grup specializat din colonia de albine lucratoare. Acestea aduna diferiti produsi biologici existenti pe mugurii si ramurile tinere ale arborilor, precum si de pe coditele frunzelor. Albinele executa aceste operatii in zilele calde cu temperatura de peste +20 grade C si numai intre orele 10-15 ale zilei.

In stupul de albine propolisul are o importanta covarsitoare asigurand puritatea si igiena stupului. Efectele acestui produs pot fi deduse prin faptul ca  daca patrunde in stup sau scorbura din copac unde este situata colonia de albine un daunator ( un soarece de exemplu) este omorat de catre albine prin injectarea de veninului iar corpul soarecelui este invelit cu propolis si apoi acoperit cu un strat de ceara si astfel cadavrul conservat nu se descompune timp de 5-6 ani, astfel se evita dezvoltarea infectiilor in stup.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
1 Product(s) Sold
  • 17,50Lei
  • Fără TVA: 17,50Lei

Etichete: carpicon, crema, propolis, extract, uleios, rasina, conifere, elzin, plant, reumatism, acnee, artrite, varice, arsuri, vergeturi