Anason stelat, Radix

Anason stelat, Radix

Descriere: Anasonul stelat are, asa cum spune si numele, forma de stea, cu cinci pana la zece varfuri (in medie opt). Aceste varfuri sunt pastaile care contin semintele. Au coaja groasa, de culoare ruginie, si ating lungimi de pana la 3 cm. Se pot gasi intregi sau pisate, sub forma de pudra roscat-cafenie. Aroma sa este puternica si dulce, mai pregnanta decat a anasonului. Gustul este dulceag-amarui, puternic. Anasonul stelat confera tusa de autenticitate anumitor mancaruri chinezesti.Pastaile in forma de stea cu opt colturi sunt un condiment cu mare popularitate in China. Bucataria chinezeasca este extrem de complexa si una din cele mai vechi din lume. In aceasta tara imensa si eterogena s-au dezvoltat numeroase tehnici de gatit si asezonare; cu toate acestea, condimentele joaca un rol mai putin important decat in bucatariile din tarile cu care China se invecineaza la sud. Comuna tuturor regiunilor este dorinta de a crea un echilibru armonios intre ceea ce se numeste “gusturi de baza”: dulce, amar, acru, sarat si iute. In toate celelalte aspecte, bucatariile regionale difera mult una de alta. Potrivit pentru: preparate tradiţionale chinezeşti, în special cele cu raţă sau porc; supe; preparate stir-fry (prăjire la temperaturi înalte, în cantităţi mici de ulei, care presupune o amestecare continuă); deserturi; cărnuri dulci; compoturi şi gemuri. Compatibil cu: Ienibahar, Cardamom, Chili, Scorţişoară, Chimion, Cuişoare, Coriandru, Fenicul, Ghimbir, Nucşoară, Piper.

Compozitie: anason stelat.

Mod de utilizare:Stelutele de anason stelat intregi se pot adauga direct in oala cu mancare.Fructele macinate se folosesc la armotizarea salatelor,sosurilor si a altor mancaruri cu specific chinezesc.

Prezentare: 50g.

Producator: Herbavit

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • : 1522
  • Producător: Radix
  • Cod produs: 001
  • Disponibilitate: 100
0 Product(s) Sold
  • 3,50Lei
  • Fără TVA: 3,50Lei

Etichete: Anason stelat, Radix