Design:
Projektowanie stron WWW

zaeune

ANGHINARE ceai

ANGHINARE ceai
Producător: Larix
Cod produs: 001
Puncte de recompensă: 0
Disponibilitate: În Stoc
Preţ: 2,70 Lei

 

Compoziţie:  Ceaiul de anghinare are in compozitie Cynarae Folium (frunze de anghinare).  Indicaţii: Ceaiul de anghinare este un remediu naturist si se utilizeaza ca adjuvant in hepatite cronice, ciroza hepatica, diskinezie biliara, hemoroizi, constipatie, intoxicatii, angina pectorala, colecistite acute si cronice, favorizeaza eliminarea renala a acidului uric, amplifica capacitatea de detoxifiere a ficatului, obezitate.  

Contraindicaţii: 

Ceaiul de anghinare nu se administreaza persoanelor cu alergie la anghinare, sarcina, alaptare, litiaza biliara.  

Mod de prezentare: Cutie conţinând 50 g ceai. 
 Mod de administrare: Ceaiul de anghinare este un tratament naturist si se administreaza astfel:  la 1-2 linguriţe se adaugă o cană de 250 ml apă fierbinte. Se lasă acoperit 15-20 minute, după care se filtrează. Se beau 3 ceaiuri pe zi, neîndulcite, cu 1 oră înaintea meselor principale. 

Stiati ca: Vezica biliara are rolul de a depozita bila si sa o secrete in intestinul subtire cand este necesar. Ea are rolul de a descompune grasimile din mancare si de a stimula contractiile intestinale ce imping materiile fecale afara din intestine. Necazul este ca in timp vezica biliara poate sa devina prea congestionata cu sarurile biliare. In plus daca din nefericire vreo bacterie ajunge in vezica biliara, bila va izola aceasta bacterie formand o piatra in jurul ei.  

In medicina orientala, vezica biliara este asociata cu luarea deciziilor . Cand functioneaza insuficient apar durerile de cap, incetinala, indeciziile.Vezica biliara guverneaza curajul, hotararea, fermitatea, initiativa unei persoane.

 Anghinarea este o planta de cultura de la care se recolteaza in scop medicinal frunzele.Frunzele de anghinare au proprietati hepatoprotectoare si stimulente ale functiei hepatice.Planta a fost adusa in Europa de Sud din Etiopia unde a fost considerata o leguma nobila , fiind consumata doar de oamenii bogati.Grecii si romanii utilizau anghinarea pentru tratarea icterului, dispepsiei, reumatismului si afectiunilor urinare.In compozitia chimica a plantei se gasesc: steroli, flavone, taninuri,glucide, aminoacizi, enzime, pectine, acizi organici.

Despre Anghinare. Anghinarea (Cynara scolymus) este o specie de plante erbacee perenă, din familia compozitelor, genul Cynara, care înflorește vara—toamna, originară din regiunea mediteraneeană, cultivându-se pentru solzii cărnoși ai inflorescenței și pentru receptaculii florali care sunt comestibili. Anghinarea se folosește în gastronomie, în terapii, dar poate fi întâlnită și ca plantă ornamentală. Bulbul florii , se folosește cu un succes aparte în Spania și Italia în gastronomie. În Sicilia, în Italia, există chiar o sărbătoare închinată anghinării , unde se mănâncă doar mâncăruri preparate cu anghinare, zeci de tipuri de preparare. În Spania, și mai ales în regiunea de Navarra , perioada recoltării bulbului de anghinare și a altor verdețuri ale aceluiași anotimp se consideră sărbătoare a regiunii de Navarra , iar toate mâncărurile preparate în restaurante și în casele din Navarra se fac cu respectivele verdețuri , printre care anghinarea este un ingredient principal. Anghinarea are un conținut ridicat de ulei, care poate fi folosit drept combustibil-alternativ, pentru centralele termice. În medicina naturistă, la prepararea produselor naturale pe bază de anghinare, se utilizează rădăcinile de anghinare și frunzele de anghinare. Toate aceste produse sunt considerate remedii naturale excelente în tratarea și vindecarea diverselor afecțiuni ca de exemplu: afecțiuni hepatice, afecțiuni ale circulației sangvine și afecțiuni renale. De asemenea, anghinarea mai poate fi consumată și în stare proaspătă, fiind astfel apreciată pentru efectele ei vindecătoare în tratarea diareei cronice în special, precum și în tratarea diabetului, hemoroizilor, vomismentelor și migrenelor. Preparatele naturale din aghinare ajută la vindecarea constipației (sucul de anghinare), afecțiunilor ficatului (ceai de anghinare), reumatismului (ceai de anghinare).  Anghinarea prezinta numeroase efecte curative, intre care: scade colesterolul, fiind utila persoanelor cu colesterolemie crescut , faciliteaza digestia prin reglarea secretiei biliare si favorizarea eliminarii sucurilor biliare in duoden, este un bun diuretic mentinand fluxul renal si asigurand eliminarea toxinelor din organism , stimuleaza ficatul sa secrete suc bila si totodata favorizeaza eliminarea lichidului biliar acumulat in vezica biliara in timpul digestiei, fiind utila in dispepsii. De asemenea anghinarea stimuleaza regenerarea celulelor hepatice, previne aparitia cancerului de colon pentru ca radacina de anghinare contine o polizaharida asemanatoare cu amidonul, numita inulina, care ajuta la mentinerea unei flore intestinale sanatoase , este utila in afectiuni digestive, enterocolite, reflux acid, constipatie , ceaiul de anghinare mai este un bun adjuvant in unele afectiuni ale aparatului cardio-vascular cum ar fi hipertensiune, ateroscleroza si angina pectorala , este indicata in astenia psihica, fiind si un tonic nervos.

 

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine:



Etichete: 10, ceaiuri,
ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului - www.anpc.gov.ro
TOMIRIS PLANT © 2014